Начало Новини Бизнес Počela proizvodnja u fabrici “AHA Mura Prvi maj“

Počela proizvodnja u fabrici “AHA Mura Prvi maj“

1262

Firma “Miroljo d.o.o.“ iz Dimitrovgrada koja je krajem oktobra prošle godine kupila pirotsku fabriku “AHA Mura Prvi maj“ u stečaju počela je proizvodnju ženske konfekcije i zaposlila 135 radnika, a u planu je povećanje broja zaposlenih.

Direktor fabrike “E Miroljo“ Dimitrovgrad Todor Georgijev izjavio je danas da je proizvodnja počela 15. januara ove godine.

Тодор Георгиев
Тодор Георгиев

“Početkom februara, pored postojećeg broja radnika, uposlićemo još oko 80 radnika. Pored toga, počinjemo sa rekonstrukcijom hale 2 i 3 u kojoj je potrebna obnova infrastrukture koja je dosta propala a reč je o značajnoj investiciji. Nastavljamo sa zapošljavanjem u ove dve hale. To je plan koji imamo„, rekao je Georgijev.

On je dodao da posle rekonstrukcije ove dve hale planiraju da uposle nove radnike.

“ Plan je da u narednom periodu ovde radi oko 600 radnika, čak i do hiljadu„, rekao je Georgijev, dodajući da ova kompanija širi i svoju maloprodajnu mrežu.

Proizvodni program je ženska konfekcija.

„Ovde ćemo šiti žensku odeću za poznatu robnu marku “Dika“ koja postoji 25 godina a 11 godina smo u Dimitrovgradu radili odeću za ovaj brend“, rekao je Georgijev, ističući da je plan da se firme u Dimitrovgradu i Pirotu spoje i da glavno sediste bude u Pirotu.

Radnici koji su dobili novu šansu, raduju se početku proizvodnje u ovoj fabrici.

Zorica Vidanović
Zorica Vidanović

Zorica Vidanović je u prvom maju radila 27 godina.

„Svaki početak je težak, ali se nadamo da će biti bolje. Uslovi za rad nisu loši. Radili smo svojevrememno žensku i mušku konfekciju, sada ćemo šiti žensku konfekciju„, rekla je Vidanovićeva.

Brigadir u pogonu Vesna Janković ima iskustvo rada u “Prvom maju“ od 31. godine.

„Lep je osećajh povratka u ovu fabriku. Ovde sam radila i divno je raditi u ovoj hali. Vezana sam za Prvi maj. Malo je teže za početak jer smo ranije radili mušku konfekciju ali to su sve dobri i iskusni radnici i nadamo se da će biti bolje„, rekla je Jankovićeva.

Olgica Cvetković ima radno iskustvo od 34 godine.

„Očekujem da radimo kao nekada kada je Prvi maj radio punom parom i bilo puno radnika. Nadam se da će biti posla i da ćemo dobro raditi i zaradjivati„, rekla je ona.

Na javnom nadmetanju 27. oktobra prošle godine firma “E Miroljo“ kupila je pirotsku fabriku “AHA Mura Prvi maj“ u stečaju za 200 miliona dinara.

Ta kompanija je bila jedini učesnik na javnom nadmetanju jer je jedina ispunila uslove konkursa, uplatom depozita od 126,2 miliona dinara i davanjem bankarske garancije. Pirotska tekstilna fabrika je prodata iz šestog pokušaja, a pre stečaja zapošljavala je 1.300 radnika i bila je u stečaju od 2015. godine.

Firma Miroljo je registrovana u Dimitrovgradu i proizvodi konfekciju.