Начало Новини България Изгонете незабавно Митрофанова!

Изгонете незабавно Митрофанова!

870

Руският посланик Елеонора Митрофанова продължава да се държи като руски генерал-губернатор на България.

Позиция на Атлантическия съвет на България

На 17 март 2022 г. във видеообръщение, публикувано на официалната страница на руското посолство във Facebook, Митрофанова си позволи да отправи предупреждение до официалните български власти, че, цитираме, “доставките на оръжия (включително такива със съветски произход) и бойни припаси за украинските „националисти“ едва ли ще добави оптимизъм към двустранния диалог, който засега и без това е влошен.“ В този контекст, думите ѝ по-нататък, че ЗАСЕГА доставките на енергоносители в България се извършват непрекъснато и в пълен обем, не са нищо друго, освен директен намек, че Москва е готова да използва енергийните доставки като инструмент за политически натиск. С други думи, обикновено цинично изнудване: ако дадете оръжие на Украйна, ще ви спрем газовото кранче.

Изнудване, направено в очакване правителството да се огъне пред руския натиск и на срещата на върха на НАТО на 24 март, вместо премиера Кирил Петков там да отиде Румен Радев, който да прокарва интереса на Русия.

Агресивната и непредизвикана, варварска война на Руската федерация против суверенна и свободна Украйна поставя пред България единствената възможна реакция – и в политическо и в морално отношение:

Украйна има нужда от нашата подкрепа СЕГА!

И то НЕ ПРОСТО с политически декларации, НЕ САМО с хуманитарна помощ, а ПЪРВО И НАЙ-СПЕШНО С ОРЪЖИЕ И БОЕПРИПАСИ, с които нейните въоръжени сили могат са си послужат веднага. Такива оръжия и боеприпаси в нашите складове има предостатъчно.

Досега България не е предоставила военна помощ на Украйна именно заради руската подривна дейност вътре в държавното ни управление, включително и заради непрекъснатите хибридни лъжи и заблуди, разпространявани в българското общество.

Хибридна лъжа номер едно на българските путинисти е, че, ако дадем наше оръжие на Украйна, автоматично се въвличаме във война с Руската федерация!

Днес Румен Радев публично повтори тази теза, с което недвусмислено доказа, че стриктно изпълнява указанията на Кремъл и Митрофанова. Това ни дава основание още веднъж да заявим, че Румен Радев говори и действа като пРезидент на Кремъл и отявлен путинист. Той тласка страната ни към грешната страна на историята и я хвърля в руската бездънна пропаст.

Със своето бездействие, досега правителството, под диригентската палка на Румен Радев и припяването на Корнелия Нинова, подпомага пряко бандитския путински режим в унищожаването на украинските градове, като така превръща България в съучастник на военнопрестъпника Путин!

Отказът да предоставим оръжие и боеприпаси на Украйна е отказ да защитим живота и на всички украински граждани, включително на стотиците хиляди с българско самосъзнание.

Ето защо изнудваческото изявление на Елеонора Митрофанова е пряка намеса в суверенните държавни решения на България!

Неведнъж български общественици, активни политици и неправителствени организации са настоявали Митрофанова да бъде обявена за Persona Non Grata.

С медийната си изява от 17 март Митрофанова показа, че не е пожелала да разбере предупреждението на премиера Кирил Петков, което той лично ѝ отправи преди седмица с искането да се извини на българския народ за обидата „евроатлантически подлоги“.

Посланикът на държава-агресор, масов убиец и терорист не може да размахва пръст и да шантажира България. Десетте руски дипломата, изгонени днес, са само слуги. Не се заблуждавайте. Да не ги оставяме да си ходят сами.

Господин премиер, изгонете господарката им! Крайно време е да отпратите посланик Митрофанова по пътя към Москва, с еднопосочен билет!

.

Атлантически съвет на България