Начало Новини България Заедно сме по-силни

Заедно сме по-силни

960

Български и американски военнослужещи от състава на бойната група демонстрираха способности в съвместни действия на Учебен полигон „Ново село“.

В рамките на посещението си в България новият командир на Съюзното съвместно командване на силите в Неапол адмирал Стюърт Мънч посети учебен полигон „Ново село“ и се запозна с процеса на съвместна подготовка на бойната група в България.

.

Заедно със заместник-началника на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев и командира на Съвместното командване на силите генерал-майор Валери Цолов той наблюдава демонстрации на способности в съвместни действия на български и американски военнослужещи.

В демонстрациите участваха българска механизирана рота и американски пехотен взвод с поддръжката на екипаж на безпилотни летателни апарати от 61-ва механизирана бригада.

Гостите наблюдаваха и статичен показ на въоръжение и техника, използвани от формированията от бойната група, в който участваха и представители на италианската армия с командир полковник Франческо Алаймо.

.

Бойната група се сформира на територията на нашата страна съгласно решения на Министерския съвет от 2 март и от 20 май 2022 г. за принос в усилването на отбранителния потенциал на НАТО за защита на териториалната цялост на страните-членки.