Начало Новини Религия С културна програма ОУ „Георги Димитров“ в Босилеград отбелязва Свети Сава. В...

С културна програма ОУ „Георги Димитров“ в Босилеград отбелязва Свети Сава. В Божица програмата е насрочена за неделя, 28 януари.

2429

С културно-художествена програма учениците от ОУ „Георги Димитров“ в Босилеград почетоха училищния празник “Свети Сава”.

В голямата зала на Дома на културата, членовете на хорската и драмска секция пред своите съученици и преподаватели представиха постановка и музикална програма.

„Чест ни е, че учениците проявяват интерес към извънкласовите задължения и развиват чувство за култура и уважаване на традиционните ценности”, споделиха  организаторите на програмата.

Утре, по случай празника, учителите ще отбележат службата „Свети Сава“, в столовата на основното училище.

По случай празника „Свети Сава“ и едноименното основно училище в село Божица подготвя програма. Програмата ще бъде реализирана в неделя в столовата на училището в Божица, където се очаква освен учителите и учениците да присъстват, както представители на община Сурдулица, така и гости и представители на различни ведомства от Босилеград.

Първи срок за учениците от основните училища приключва на 31 януари. Тогава те ще получат и своите ученически книжки с оценки за постигнатия успех.