Начало Новини България Бойко Борисов: Кукловодът Радев извади Рашков, за да прикрие рекордната смъртност и...

Бойко Борисов: Кукловодът Радев извади Рашков, за да прикрие рекордната смъртност и летящите цени на тока, горивата, газа и храните

1200

Кукловодът Радев извади Рашков, за да прикрие рекордната смъртност и летящите цени на тока, горивата, газа и храните. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция в централата на партията. Лидерът на ГЕРБ посочи, че кандидат-президентът Радев съобщи в Бургас какво ще се говори на пресконференцията в МВР, още преди нейното начало, което показва ясно, че вътрешният му министър Рашков изпълнява негова поръчка.

„За съжаление днес имаме 166 починали. Европейската банка за възстановяване и развитие понижи икономическия рейтинг на страната ни. И това са първите, които започват да излизат с прогнозите си. Това е служебното правителство на Румен Радев. Единствено България е получила негативна оценка. Растежът, който прогнозира ЕБВР, е по-нисък от този на Гърция и Румъния, и се влошава“, подчерта Борисов и припомни, че по време на управленията на ГЕРБ, всички международни рейтингови агенции и финансови институции повишаваха кредитните си рейтинги за България.

„Според Световната здравна организация, България е на трето място по смъртност. Гърция казаха днес, че няма да признават българския сертификат. Е на фона на всичко това, какво трябва да се направи, когато проблемите в банковата система, цените на тока, цените на хранителните продукти, горивата, газта, всичко лети нагоре? Кукловодът Радев какво трябва да направи в такъв случай? Да извади Рашков“, посочи Бойко Борисов. По думите му, черешката на тортата беше самият Рашков, който се потеше, трепереше и в компанията на всички ръководители на служби, говореше неща, които неговият кукловод Радев знаеше предварително.

„Има ли право като кандидат-президент да му докладват разследването?“, попита председателят на ГЕРБ.

„Не им ли беше интересно да проверят думите на Велев, че над 80 милиона лева са откраднати от разликите в цената на тока? Няколко дни питам къде са парите от близо 2 милиарда лева дългове и тези половин милиард от сметката на Хемус?“, попита още Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ припомни, че вчера с постановления на Министерския съвет, са раздадени над 50 милиона лева на общини.

„Червени кметове или такива, подкрепили Радев. Самият Радев и Нинова, които говореха, че от джипа, който сам си карах, съм раздавал милиони, сега правят същото. Значи не е лош „модела Борисов“, категоричен бе Борисов.

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов коментира и темата за арести на кметове, като съобщи, че кметове са му разказали, че са били бити и малтретирани хора, което е брутално полицейско насилие.

„Месеци наред говоря за автомагистрала „Хемус“, че тези участъци, които са готови, имат нужда от приемателен контрол. Те дори не са въведени в експлоатация. Ако има проблем, ще си го поправи фирмата, но те още нямат план за въвеждане. Всеки знае, че една къща, която не е зазимена, ще се компрометира през зимата. Това огромно строителство е оставено така и за 7 месеца естествените природни сили му влияят. Умишлено го оставиха така!“, предупреди лидерът на ГЕРБ. По думите му, авансовите плащания по всеки лот, са подсигурени с банкова гаранция.

„Развалят договорите, предявяват исковете и прибират парите“, призова Бойко Борисов управляващите, в случай, че имат доказателства за нецелесъобразно разходване на разплатените средства.„Аз банка нямам, не съм и имал. Наел съм си адвокат и ще заведа дело. Не може всеки човек, който по някакъв начин през тези 62 години ме е срещнал, да бъде държан отговорен. Не мога да повярвам, че няколко дни преди избори се извършва такава атака срещу една партия, все едно другите ги  няма. Наредили се около Радев и все едно ги няма. И понеже всички проучвания показват, че сме първи, репресията е страхотна, прибират човек по човек от ГЕРБ и ги предупреждават. До кога така?“, попита председателят на ГЕРБ.

Заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев припомни, че по Конституция служебното правителство трябва да организира изборите, а не да участва пряко в тях.

„Ние имаме служебно правителство, което участва в изборите, а част от него се отцепи като сепаратистка организация и пряко се включи в тях“, посочи Дончев. По думите му, ако някой е изнасял пари, си има служби, които да разследват и на този етап това са само твърдения. „Но е безспорен факт, че до преди 6 месеца автомагистрала „Хемус“ се строеше на пълни обороти, а сега не се строи“, категоричен бе Дончев. Той призова вицепремиера Бойко Рашков да дава пресконференции сутрин, обед и вечер, и да започне да прибира всички хора от ГЕРБ, за да види какво ще се случи.

България се връща години назад и отново живеем в репресии. В последните месеци имаме груба намеса на служебния кабинет в изборния процес. Мисля, че е време да се отвори Конституцията и подобни зулуми от страна на президента, да не се случват“, заяви заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов. Той изрази загриженост, че ЦИК отказват да броят разписките, при положение, че и решението на ВАС го позволява. „Отнеха правото на гражданите, да знаят дали вотът им е отчетен правилно. Бойко Рашков в момента се опитва да създаде друга реалност, за да не се борят с истинската – тази, че страната ни върви надолу. Нали помните скандала с подслушвания и канибалските глупости на Рашков? Те, в своята безпомощност, злодействат, защото до там им стига въображението“, посочи Митов.

Повече от пресконференцията на ГЕРБ можете да видите тук.