Начало Новини Образование Посолството на Индонезия набира кандидати за стипендиантски програми за изкуства и култура

Посолството на Индонезия набира кандидати за стипендиантски програми за изкуства и култура

2289

Посолството на Индонезия набира кандидати за две стипендиантски програми в областите на изкуствата и културата – Darmasiswa 2017 и IASC – Indonesian Art and Culture Scholarship, съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново.

Младите хора следва да са завършили средното си образование в гимназия, да са на възраст между 21 и 30 години, да притежават и развиват артистичните си умения и талант. Стипендиите покриват всички разходи: таксите за обучение, пътуването, включително стойността на самолетните билети, настаняването, локалния транспорт, здравната осигуровка. Осигурени са ежемесечни средства за свободно ползване.
Стипендиантите ще се обучават в продължение на три месеца – от 6 май до 19 август 2017 г. Занятията и заниманията ще се провеждат в центрове за културата и изкуствата, разположение в градовете Денпасар /остров Бали/, Макасар /провинция Южно Сулавеси/, Сурабая /провинция Източна Ява/ и Паданг /остров Суматра/. Одобрените кандидати ще живеят сред местното население, ще се запознаят с индонезийското културно наследство, характерните обичаи и изкуства. Предвидени са и посещения до няколко исторически местности, както и изучаването на индонезийски език.

Програмите са инициирани от индонезийските Министерство на образованието и културата и Министерство на външните работи. Те са предложени на Община Велико Търново от Посолството на Индонезия в България и са пример за ползотворното взаимно сътрудничество.

Документите, необходими за регистрацията, се приемат в дипломатическото представителство до 30 януари за IASC и до 9 февруари за Darmasiswa 2017. При проявен интерес кандидатите могат да посетят сайта или да заявят желанието си за участие на e-mail iasc@kemlu.go.id.