Начало Новини Инфраструктура “Трейс” ще поддържа пътища на 11 общини в Сърбия през следващите 3...

“Трейс” ще поддържа пътища на 11 общини в Сърбия през следващите 3 години

2086

“Трейс Груп холд” АД чрез свои две дъщерни дружества ще поддържа пътната мрежа на общо 11 сръбски общини в следващите три години, съобщи компанията.

Едното дружество е „Трейс ПЗП Враня“ ДОО, което подписа договор за поддържане на пътищата на територията на шест сръбски общини в следващите три години, съобщи “Трейс” чрез БФБ – София.

Дружеството ще поддържа пътища първи и втори клас – общо 583 км – на територията на общините Медведя, Бойник, Лебане, Лесковац, Власотинце и Църна Трава.
Стойността на договора е 26.8 млн. лв., като възложител е „Пътища Сърбия“. Договорът влиза в сила от 1 април 2018 г. и е със срок 3 години.

„Трейс ПЗП Враня“ е спечелило поръчката след тръжна процедура с общо шест участника – три обединения между сръбски и чуждестранни фирми и три самостоятелни фирми.

В същото време дъщерното дружество на Трейс „Трейс ПЗП Ниш“ е подписало договор за поддръжка на 482 км на територията на общините Бабушница, Бела Паланка, Димитровград, Гаджин Хан и Пирот.

Стойността на договора е 19.8 млн. лв. с възложител „Пътища Сърбия“. Договорът отново е със срок от три години и влиза в сила от 1 април.

От началото на годината акциите на Трейс Груп поскъпват с 5,5%, а през последната година ръстът в цената намалява до 1,05% при пазарна капитализация от 116.16 млн. лв.