Начало Новини Най-накрая: Забраниха бурките на публични места в България

Най-накрая: Забраниха бурките на публични места в България

2084

Парламентът днес забрани носенето на облекло, частично прикриващо или скриващо напълно лицето на публични места на територията на България. Това се случи, след като Народното събрание прие на второ четене “Законът за бурките”.

Християнки в Ирак като секс робини
Християнки в Ирак като секс робини

Според приетият закон облекло, прикриващо или скриващо лицето, са плътни или полупрозрачни дрехи, покривала, наметала, мрежести платки, маски или други подобни елементи, които прикриват частично или скриват напълно лицето. При носене на такова облекло на публично място наказанието е с глоба в размер на 200 лв. за първо нарушение, в размер на 1,500 лв. за всяко следващо, а ако нарушителите са длъжностни лица, глобата е в размер на 500 лв. за първо нарушение и 2,000 лв. за всяко следващо.

оковани мюсулманки
оковани мюсулманки в арабския свят

Разпоредбите на закона няма да се прилагат, ако носенето на облеклото се налага по здравословни причини, от характера на упражняващата професия, в рамките на спортни, културни и образователни или други подобни прояви, в молитвените домове на регистрираните вероизповедания и когато със закон е установено друго.

Да припомним на обрязаните ни съ-граждани (за съжаление), че това моралът, и ценностите, и религията, и традицията, а отсега нататък и законът на нашата държава.

Да им припомним геноцидните кланета, обезглавяванията, изкормваните бременни жени и набиваните им деца на щикове, набиванията на кол, масовите изнасилвания, насилствената ислямизация, кръвния данък и грабежите над българския народ в продължение на 500 години и дано имат “акъл” да не зеят.

мюсулманин, следван от харема си
мюсулманин, следван от харема си в арабския свят

Ако не им харесва, границите към Турция са отворени, както и към например Обединените Арабски Емирства, където, според сайта на Министерство на външните работи:

“Необходимо е чуждите граждани да имат предвид редица особености в местното законодателство и традиции, с които да се съобразяват по време на престоя си в страната.

По време на свещения месец Рамадан не трябва да се употребява храна, напитки и да се пуши на обществени места и в автомобилите.

Притежаването и на минимално количество наркотично вещество може да доведе до присъда от 4 г. затвор.

Наличието на следи от наркотични вещества в организма може да се приеме от властите като притежание на наркотици.

Транзитни пътници под въздействието на алкохол или наркотични вещества също могат да бъдат арестувани.

Алкохолни напитки се сервират в лицензирани ресторанти и заведения, но употребата или видимо поведение след злоупотреба с алкохол на обществени места са наказуеми. Пребиваващите продължително в страната чужденци не мюсюлмани могат да получат лиценз за закупуване и домашна употреба на алкохол.

Демонстрирането на неприлични жестове, груб език и обидно поведение на обществени места е наказуемо.

Забранено е демонстрирането на публични места на жестове и поведение на привличане, като целуване, прегръщане и др.

Поддържането на извънбрачни сексуални връзки е наказуемо.

Хомосексуалните връзки и поведение са наказуеми.

Внасянето на порнографски материали е незаконно.

Управлението на МПС след употреба и на минимално количество алкохол е сериозно престъпление.

Застраховката ви може да бъде обявена за невалидна в подобни случаи, а финансовите загуби и претенции се заплащат от шофьора-нарушител.

На обществени места облеклото следва да не бъде предизвикателно.

Не е прието да се снимат местни жители без тяхното изрично разрешение.”